Gewestelijke overheidsdienst Brussel - Brussel Huisvesting

La maison "Les Griottes", un habitat solidaire et participatif pour les seniors

‘Maison des Griottes’, een gemeenschappelijke en solidaire vorm van wonen voor senioren

Ontdek de video over het ‘Maison des Griottes’, een initiatief tot bestrijding van de eenzaamheid onder senioren:

Het Maison Les Griottes, opgericht in november 2020, is een gemeenschappelijke en solidaire vorm van wonen voor personen ouder dan 65 jaar. Het initiatief richt zich tot senioren die zelfstandig kunnen wonen en wil de trend doorbreken van eenzaamheid onder ouderen. Alle bewoners dragen hun steentje bij in de keuken, huishouden of in het onderhoud van de tuin naargelang hun interesses en vaardigheden.

Voor ze in hun woning trekken, moeten nieuwe huurders een charter ondertekenen en uitleggen waarom ze kiezen voor deze formule van samenwonen alsook wat ze aan het collectief kunnen bijdragen.

In het gebouw zijn er 38 studio’s van ongeveer 40 m2, verdeeld over 4 verdiepingen. De huurprijzen blijven betaalbaar dankzij een samenwerking met het sociaal verhuurkantoor van Schaarbeek.

De bewoners kunnen gebruik maken van een salon, een ontspanningsruimte alsook een dagcentrum voor allerhande activiteiten op de gelijkvloers. Buiten hebben de bewoners toegang tot een gemeenschappelijke tuin en een moestuin.

Meer info over Les Griottes is te lezen op de website van Fair Estate.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.